Sovjetunionens velmagtsdage, forfald og atomulykken ved Tjernobyl danner baggrundstæppet for Claus Mørkbak Højrups nye, overraskende højaktuelle krimi, hvor forfatterens eget besøg i Zonen har inspireret et kapløb efter en seriemorder over to tidslinjer.

TJERNOBYL 1986: Skuespillerinden Julianna og officeren Leonid lever i atombyen Prypjat tæt ved Tjernobyl i det nordlige Ukraine. De har alt, hvad gode sovjetborgere kan drømme om. En toværelses lejlighed, en Lada, telefon, eget køleskab og butikker med fyldte kølediske. 

Kommissær Koso arbejder for KGB. Koso har i 15 år jaget en bestialsk morder kendt under navnet Kannibalen. En svær opgave i et system, der ikke anerkender begrebet seriemorder, og hvor staten aldrig tager fejl. 

Da Tjernobyl-atomkraftværket eksploderer, bliver Kannibalen afbrudt i sit mordritual. Koso flyver til Prypjat og udnytter til fulde, at staten har afspærret området og omringet Kannibalen, og han har ingen skrupler ved at udnytte den stigende desperation til at opnå sine egne mål. 

I 2016 er Ukraine et selvstændigt land og i krig med Sovjetunionens gamle magtcentral Rusland. Da der bliver begået et mord med Kannibalens bestialske modus, må de gamle venner og fjenders veje igen krydses. 

I Mordet ved Tjernobyl fletter begivenheder fra Sovjetunionens velmagtsdage og forfaldsperiode sig sammen med Ukraines nyere historie, når Leonid, Koso og Kannibalen forsøger at rense ud i fortidens spøgelser.

KAN KØBES SIGNERET VED EMAIL-HENVENDELSE TIL FORFATTER. ELLER PÅ FORLAGETS HJEMMESIDE.

Titel: Mordet ved Tjernobyl
Udgiver: Byens Forlag
Sideantal: 468
Sprog: Dansk

 

 

 

 

Dybbøl 1864: Feltgendarmer Hans Bielke skal opklare mordet på en dansk general, før preusserne stormer Dybbøl. Kan han nå det, inden det er for sent? 

Feltgendarmer Hans Bielke er typen, som med sin blotte tilstedeværelse, kan få Fanden til at skide i bukserne. Da Bielkes ven, og ledende general i den danske hær, findes myrdet under den preussiske belejring af Dybbøl Banke, må Bielke erfare, at hans hærdebrede fysik og rå adfærd ikke kan hjælpe ham til at opklare mordet.

Mens preusserne dænger den hjælpeløse danske hær til med granater, må Bielke og hans medhjælpere manøvrere mellem lazaretter, skanser, Dybbøl mølle og et ituslået Sønderborg for at optrevle mordgåden. Undervejs blokeres efterforskningen af korruption, Røde Kors, ambitiøse officerer, den hovmodige militære ledelse og måske endda preussiske spioner.

Opklaringsarbejdet stiller Bielke ansigt til ansigt med sin fortid og årsagen til, at han, trods gamle krigsskader og en desillusioneret anskuelse af alle i uniform, atter finder sig selv midt i begivenhedernes centrum.

Tiden er knap. Mytterier i den danske hær er under opsejling. Et preussisk angreb er nært forestående. Kan Bielke nå at opklare mordet, før det uigenkaldeligt er for sent?

UDSOLGT FRA FORLAGET. KAN KØBES VED EMAIL-HENVENDELSE TIL FORFATTER

Titel: Mordet ved Dybbøl Banke
Udgiver: People´s Press
Sideantal: 432
Sprog: Dansk

 

 

Claus Mørkbak Højrup kan skrive. Glimrende og gribende. Veloplagt og varieret. Nordjyske Stiftstidende.

 

Anerkendes skal Claus Mørkbak Højrup for sit mod til at tage genren op - og for den snilde, som han faktisk gør det med. Politiken.

 

Et æggende drama. Man føler sig hensat til de grusomme døgn og føler sig som privilegeret vidne til de politiske og militære magtspil. Der er ekspertise bag ordene. Jyllandsposten

 

Claus Mørkbak Højrup er en fantastisk, humoristisk fortæller, som har 100% styr på fakta. Litteratursiden.

 

Solidt kriminalhåndværk. Det er både barsk og realistisk læsning. Historie-Online.

 

Skræmmende realistisk billede af krigens absurditet. Skive Folkeblad.

 

Når du har åbnet bogen, er det som om, at siderne næsten vender sig selv. Krimifan.dk

 

Spændende og utraditionel krimi, sat i et dybt originalt miljø omkring slaget ved Dybbøl i 1864. Danske Biblioteker.

 

Der er sgu ingen vaklen i geleddet, tværtom. Kan varmt anbefales, også til dem, som ikke læser krimier. Krimi Cirklen.

 

Interessant og medrivende krimi, som nærmest fra første side fangede mig ind med sine livagtige beskrivelser af forholdene ved Dybbøl Banke og sin lidt skæve hovedperson Hans Bielke. Bogforum.

 

Spændende højdepunkter og en overraskende afslutning. Fyns Stiftstidende.

 

OM FORFATTEREN

Claus Mørkbak Højrup

Er født i 1972, bor i Hjørring med sin kone og sine 3 børn. Han er bl.a. officer af reserven ved feltartilleriet i den danske hær og er historieinteresseret. Han arbejder med undervisning og forskning på Aalborg Universitet og er byrådsmedlem i Hjørring Kommune.

Følg forfatteren på facebook.com/ForfatterClausHojrup

Forfatteren hører gerne fra sine læsere, positivt såvel som negativt. Han kan kontaktes på tlf. 30 54 76 43 eller claus@netfordig.dk

 

 

 

Mordet ved Dybbøl Banke
Udsolgt ved forlaget,men kan købes
signeret kr. 299,- ved forfatter.
Se kontaktinformation herunder.

 

Mordet ved Tjernobyl
Kan købes signeret kr. 299,- ved forfatter.
Se kontaktinformation herunder.


 

 

 

KONTAKT

Claus Mørkbak Højrup
Kærnebidervej 3
9800 Hjørring
EMAIL: claus@netfordig.dk TELEFON: 3054 7643
   

 

side fra net for dig